Sült burgonyasaláta

  • 2017.01.14.
  • 0

Hozzávalók:(2 személyre)kb. 0,5 kg salátaburgonya2 db shalotta hagymaborssóecetolíva olajvegetavízElkészítése:A megfőtt burgonyát hűlni hagyjuk. A shalotta hagymát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk és vékonyan megsózzuk, majd állni hagyjuk. A burgonyát
megtisztítjuk és vékony karikákra vágjuk. Egy kisebb tepsit kivajazunk, abban lerétegezzük a burgonyát a hagymával. Minden sort enyhén meg is borsozunk. Amikor elfogyott a hagyma és a burgonya, 3 ek. ecetet, 3 ek. oliva olajat, 1 tk. vegetát és 3 ek. vizet összekeverünk és a burgonyára öntjük.Előmelegített, 220 fokos sütőben 15-20 percig sütjük.Bármilyen húshoz kiváló köret és saláta egyben.