Zöldborsós pirított csirkemáj párolt rizzsel, Rahm-szósszal, vegyes friss salátával

  • 2016.11.11.
  • 5

Nagyon finomra sikeredett ez az ételem. Örültem neki. Kár, hogy aki miatt ezt kitaláltam, nem szereti a belsőséget:( Viszont, ha jobban meggondolom, sovány csirke-, v. sertéshússal is el tudnám képzelni.Hozzávalók:(4 személyre)25 dkg csirkemáj25 dkg zöldborsó (lehet mirelit is)1 fej vöröshagyma2 ek. étolaj, vagy kókuszolajsóőrölt borsmajoránna (ha májjal készül)
A
párolt rizshez:2,5 dl rizs (kb. 20 dkg)5 dl forró vízsó2 ek. étolaj
Rahm szósz:1 adag Rahm szósz por2,5 dl víz, v. csontlevesA Rahm szószt Knorr gyártja, 1 csomagban 3 adag szósz-por található, amivel semmi mást nem kell tenni, mint beleönteni meleg folyadékba és sűrűre főzni. Én ezt a szósz-alapot Németországból kaptam. Nálunk is lehet sokféle szósz-alapot kapni, ki lehet tapasztalni, kinek melyikkel ízlik.
A szósz nélkül is teljesen komplett ételt tálalhatunk fel, de ez a finom, sima, selymesen sűrű szósz kellemesen fogja össze az ízeket.Vegyes, friss saláta:színes paprikákuborkasópár csepp olívaolaj2-3 ek. balzsamecetA felaprított zöldségeket sózom, szórok rá pár csepp olívaolajat, majd a balzsamecetet ízlés szerint. Jól összekeverem, tálalásig hűtőben érik:)Tálaláskor ízlés szerint öntünk a szószból, a salátát külön tálkában kínáljuk.