Pirított csirkemell párolt zöldségekkel

  • 2016.05.21.
  • 1

Ma a család mákos gubát kívánt ebédre. Tudtam, hogy Zsófika menyemnek nem igazán lesz ínyére a nem éppen fogyókúrás étel, bármennyire finom is.Találtam a hűtőben egy fél csirkemellet és elkészítettem pillanatok alatt ezt az ízletes és egészséges ételt.Hozzávalók:(1 személyre)15-20 dkg csirkemell filéőrölt borsszójaszószkevés csípős curryőrölt gyömbér25 dkg mexicói zöldségkeverék2-3 ek. olajcsipetnyi sóvágott, friss koriandervágott, friss petrezselyemzöldvágott, friss bazsalikomElkészítése:A csirkemell filét csíkokra vágtam. Megszórtam kevés őrölt borssal. 1 ek-nyi szójaszószt tettem rá, majd kevés csípős curryt és őrölt gyömbért. 1 ek.-nyi étolajjal meglocsoltam és alaposan összekevertem a húst a fűszerekkel. Kb. félóra ideje volt állni.Egy serpenyőben 2 ek-nyi olajat felforrósítottam és beledobtam a csirkemell csíkokat. Kevergetve fehéredésig, ill. enyhe pirulásig sütöttem őket. Ez szinte csak pár percnyi idő. Utána kivettem a serpenyőből és melegen tartottam.Az olajat visszaforrósítottam és rádobtam a mexicói zöldségkeveréket. Sóztam, majd fedő alatt néhány perc alatt puhára pároltam. Utána levettem a fedőt és gyorsan elpárologtattam róla a felesleges vizet. Hozzáöntöttem a zöldségeket a húscsíkokhoz, majd tálaltam.Tálalásnál frissen vágott koriander-levéllel, petrezselyemzölddel és bazsalikommal szórtam meg.