Habos rebarbarás-epres sütemény

  • 2016.05.22.
  • 5

Hozzávalók:A tésztához:40 dkg liszt20 dkg margarin2 evőkanál kristálycukorA töltelékhez:40 dkg kr. cukor2 csomag vaníliás cukor3 dl tejszín2 csomag vaníliás pudingpor6 tojássárgacsipet só10 szál rebarbara2 db alma30 dkg eperA habhoz:6 tojásfehérje1 csomag vaníliás cukor4-5 evőkanál porcukorcsipet sóElkészítése:A tésztához a lisztet a margarinnal és a cukorral jó összemorzsoljuk.
A (24 x 35 cm-es) tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a tészta alapot, jól lenyomkodjuk. Közepes lángos kisütjük.A rebarbarát és az almát megpucoljuk, majd apró kockákra felvágjuk. Az epret félbe vágjuk.Tálba tesszük a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgákat, a pudingport, a tejszínt és a csipet só, majd robotgéppel simára verjük. Ezután hozzákeverjük a kockára vágott rebarbarát és az almát, majd óvatosan belekeverjük az epret is.Az elősütött tésztára öntjük a gyümölcsös masszát. Ezután visszatesszük a sütőbe, és közepes lángon 45 percig sütjük.A tojások fehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és kanalanként a porcukrot. kemény habot verünk belőle.
A készre sült süteményt kivesszük a sütőből, a tetejére kanalazzuk a kemény habot, majd egyenletesen elsimítjuk. Visszatoljuk a sütőbe, a hőfokot kicsit mérsékeljük, és szép pirosra sütjük.Tálaláskor kockákra vágjuk.