Túrós-őszibarackos szelet
- 2015.04.04.
- 6
Hozzávalók:Piskótához:5 db tojás5 ek cukor1 ek olaj3 ek liszt2 ek kakaófél cs
sütőpor.Krémhez:40 dkg túró3 dl Hulala habtejszínfél ü. őszibarack befőtt (hámozott/felezett)25 dkg mascarpone2 cs. vanília2 cs. habfix6 dkg porcukorA túrót áttörjük, majd alaposan kikeverjük a porcukorral, a vaníliával és a mascarponeval. Tetszőleges mennyiségű, lecsepegtetett és összedarabolt őszibarack befőttet keverünk bele.A habtejszínt kicsit felverjük, beleszórjuk a habfixet, majd keményre verjük és óvatosan beleforgatjuk a túrókrémbe.Tetejére csokimáz:10 dkg porcukor3 ek kakaó4-5 ek. forróvíz (valóban forró!!)diónyi margarinElkészítése:A porcukrot összekeverjük a kakaóporral, majd gyors mozdulatokkal elkeverjük a forróvízzel. (Lényeges, hogy nagyon forró legyen, hogy még a margarin is elolvadhasson benne.) Beledobjuk a margarint és addig keverjük, amíg az elolvad. Ezután a sütemény tetejére simítjuk. Másnapra megszilárdul, nem ragad, éles késsel elég jól vágható.
A szerzőről
Szőlőhegyi mesék, konyhák, mindennapok