vaníliás-almás szelet

  • 2012.03.28.
  • 5

A lányaimat is megfertőzöm a sütés-főzés mániámmal. A kisebbikem valamelyik nap azzal fogadott, hogy Ő kinézett egy finom sütit, olyat süssünk. Meggyőzött, a süti már készült is.Valamelyik receptes újságban volt egy Dr Oetker-es melléklet, a recept innen való. Csak a krém mennyiségén változtattam, nálunk dupla adag krém került a tésztára.A végeredmény remek lett, gyakran fogjuk sütni.Hozzávalók a tésztához:5 dkg margarin2 dl tej1 tasak instant élesztő 40 dkg liszt5 dkg porcukor1 tasak vaníliás cukor1 csipet só3 tojás sárgájaA tejet felmelegítjük, megolvasztjuk benne a margarint.A lisztet elkeverjük az élesztővel, hozzáadjuk a többi hozzávalót, a tejes margarint is, alaposan összegyúrjuk. Meleg helyen, letakarva kelni hagyjuk.Amíg kel a tészta megpucolunk 1 kg almát, 4 részre vágjuk, majd kb. fél centis hasábokra szeleteljük.Elkészítjük a krémet: 2 tasak pudingport 6 dl tejben megfőzünk. Ízlés szerint cukrozzuk.A megkelt tésztát lisztezett munkalapon átgyúrjuk, kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.Rátesszük a pudingot, majd az almaszeleteket pikkelyszerűen elrendezzük a puding tetején.180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.Ha majdnem kész kivesszük a sütőből.A 3 tojás fehérjét kemény habbá verjük 10 dkg porcukor és 1 mokkáskanálnyi fahéj keverékével.Habzsák segítségével díszítjük a süti tetejét, majd kb. 15 percre visszatesszük a sütőbe.

Címkék

Süti - Édesek