rozmaringos csirkemell spenótos baconbatyuval

  • 2012.02.28.
  • 3

A hétvégi menüben a spenóté volt a főszerep.Egyrészt azért, mert szeretjük, másrészt azért, mert minden második héten figyeltem a sparchef játékát, ahol gasztrobloggerek által megadott öt hozzávalóból kell alkotni valamit. Aztán időhiány miatt kéthétről-kéthétre csak elméletben születtek meg a receptek. Most végre sikerült megvalósítani is.A hozzávalók:4 szelet csirkemell2 evőkanál liszt kevés olivaolajsóbors3 szál rozmaring400 g tejszínes spenótpüré20 dkg bacon1 csomag metélt tészta2 gerezd fokhagyma15 dkg sajtA tésztát bő, sós vízben kifőzzük.A tejszínes spenótot felforraljuk, ízesítjük sóval, őrölt borssal, zúzott fokhagymával. Összekeverjük a kifőzött tésztával.A muffin formát kibéleljük baconnel. Egy mélyedésbe két szelet bacont tegyünk keresztbe, a széleit hagyjuk kilógni. Megtöltjük a spenótos tésztával, ráhajtjuk a bacon végeit. Előre melegített 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a bacon megpirul. Egy tepsibe kifordítjuk a formából, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd visszatesszük a sütőbe, ráolvasztjuk a sajtot.A megtisztított csirkemellet lisztbe forgatjuk, kevés olívaolajban megsütjük, ízesítjük sóval, borssal és friss rozmaring szárral.Tálaláskor a csirkemellet szeleteljük, mellétesszük a bacon batyukat, rozmaring szárral díszíthetjük.