Rákóczi-túróslepény

  • 2012.02.21.
  • 2

Panna, a nagyobbik lányom nem szereti a Rákóczi-túróst. Pedig ha sütiről van szó, egyáltalán nem válogatós. Zsófi két harapás között felháborodva meg is jegyezte: Háát, Pannika, nem értem miért nem szereted ezt a sütit! Ez nem igaz....Azért a Rákóczi-túrós így is elfogyott, Pannánk pedig túró rudit evett...Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt20 dkg margarin10 dkg porcukor1 csomag vaníliás cukor2 tojás sárgája1 citrom reszelt héjaA lisztet a margarinnal morzsoljuk össze, gyorsan dolgozzunk, azért, hogy a zsiradék ne olvadjon meg. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük, fél-egy órát pihentetjük.Pihentetés után lisztezett munkalapon kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk, sütőlapra tesszük, megszurkáljuk, majd 180 fokos, előmelegített sütőben megsütjük. Vigyázzunk arra, hogy a tészta ne piruljon meg.Ha kihült rákenjük a túrótölteléket.A túrótöltelék hozzávalói:50 dkg túró2 tojás sárgájareszelt citromhéj1 csomag vaníliás cukor10 dkg porcukormazsola1-2 evőkanál búzadaraA hozzávalókat összekeverjük, ízlés szerint teszünk bele mazsolát és reszelt citromhéjat. A túrótölteléket egyenletesen eloszlatjuk a tésztalapon, majd 150 fokos sütőben sütjük, addig, amíg a töltelék megszilárdul.A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük 20 dkg kristálycukorral. Habzsákba töltjük, párhuzamos csíkokat nyomunk a túrótöltelékre, 130 fokos sütőbe tesszük. A sütő gőzmentes legyen, kicsit hagyjuk nyitva az ajtaját. Megszárítjuk a tojáshabot.A tojáshab csíkok közé baracklekvárt fecskendezünk.Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Címkék

Süti - Édesek