Vaníliakrémes máktorta

  • 2017.10.20.
  • 8

A férjem minden évben máktortát kér a szülinapjára, ez már hagyomány. Mindig vaníliás főzött krémmel. Igyekeztem feldobni egy kicsit az idei tortáját, mivel már cukrász vagyok, akartam villantani valami nagyot. Azt hiszem a csokikerítéssel ez sikerült is.
A tortadekoráció Magnoliától rendelhető.
Hozzávalók:15 cm-es tortáhozA máktésztához:5 tojás150 gr porcukor100 gr vaj160 gr darált mák1,5 tk. sütőporA főzött krémhez:
( Juditkától kölcsönöztem a receptet, innen)
400 ml tej60 gr vaníliás pudingpor100 gr cukorvanília aroma / esszencia90 gr vajA díszítéshez:100 gr fehércsokiegész szemes mákElkészítés:1. A piskótához az egész tojásokat kihabosítjuk a porcukorral, hozzákeverjük az olvasztott vajat végül szilikonos spatulával beleforgatjuk a sütőporral elkevert, alaposan ledarált mákot. Sütőpapírral bélelt formába simítjuk és 180 fokon készre sütjük, tűpróbáig. Kb. 40 perc, függ a sütőtől és a torta magasságától. Ha kihűlt, lehúzzuk a papírt róla és háromba vágjuk.2. A krémhez elkészítjük a pudingot: a pudingport kikeverjük egy kevés tejjel,a
maradék tejet a cukorral felforraljuk, hozzáöntjük a pudingot és sűrűre főzzük. Még melegen folpackkal beborítjuk, hogy ne bőrösödjön és teljesen kihűtjük. Én egy egész éjszakára hűtőbe tettem és másnap töltöttem a tortát.
3. A kihűlt, hideg pudingot
robotgép üstjébe tesszük, simára dolgozzuk, hozzáadjuk a vaníliát és kanalanként a szobahőmérsékletű vajat, teljesen kihabosítjuk.4. Betöltjük a tortát a krémmel, oldalára, tetejére is jusson, egy keveset a díszítésre félreteszünk.
5. A torta díszítéséhez a csokikerítést az itt leírtak alapján elkészítjük, tetejét a maradék krémmel és mákkal díszítjük.

Címkék

Torta Mák