Áfonyás banánkenyér

  • 2017.08.19.
  • 0

Ez a banánkenyér egy igazi Jolly Joker. Nem tartalmaz laktózt, sem hozzáadott cukrot illetve semmilyen mesterséges / természetes édesítőszert. Az édességét egyedül a banán adja. Ezért itt tényleg nagyon fontos, hogy túlérett banánt használjunk. Olyat, amit már egyébként a kukába dobnánk, de komolyan. Én most olyan banánokat használtam, amiknek már majdnem teljesen fekete volt a héjuk.
Régóta tudjuk, hogy gyümölcsöt, zöldséget azért is jó tenni a süteményekbe, mert puhává, szaftossá teszik a tésztájukat és még napokkal később is élvezhetők. Gondoljunk csak a különböző céklás, cukkinis sütikre. De most jöjjön a recept!Hozzávalók:27 x 12 cm-es sütőformához1 csésze: 250 ml1 csésze sima liszt1 csésze teljes kiőrlésű tönköly búzalisztcsipet só1 tk. sütőpor1 tk. szódabikarbóna1 tk. őrölt fahéj4 túlérett banán2 egész tojás1/2 csésze étolaj1/4 csésze laktózmentes joghurt ( tejjel, tejföllel is helyettesíthető)1 tk. vanília aroma125 gr friss áfonyaElkészítés:1. A sütőt előmelegítjük 160 fokra, a kenyérsütő formát pedig kibéleljük sütőpapírral.2. Mindössze 2 edényre lesz szükségünk, egy a száraz, egy a nedves alapanyagoknak. Az egyik edényben az első 6 hozzávalót elkeverjük, félkövérrel szedtem őket.3. A másik edényben villával áttörjük a banánt, hozzáadjuk a tojásokat, az olajat, joghurtot, vaníliát és kézi hebverővel elkeverjük.4. A két tál tartalmát alaposan elkeverjük, legvégül hozzáforgatjuk a megmosott, lecsepegtetett áfonya 3/4 részét. A masszát a formába simítjuk és tetejére szórjuk a maradék áfonyát.5. Kb. 35-40 percig sütjük, tűpróbát végezhetünk. Akár magában, akár cukormentes lekvárral, reggelire, tízóraira szuper választás. :)

Címkék

Banán Áfonya Light