Villámgyors kifli kelesztés nélkül

  • 2017.05.25.
  • 5

Ez a kifli tényleg villámgyorsan kész van, hisz csak összedolgozzuk a hozzávalókat, formázzuk és amíg a sütő előmelegszik, a kiflik kelnek. Kb. 40 perc alatt varázsoltam őket az asztalra, tokkal-vonóval.A receptet itt találtam.
Hozzávalók:8 kiflihez350 gr sima liszt250 ml tej1 csomag ( 7 gr) porélesztő1 tk. só
1 kk. kristálycukor25 gr étolajA kenéshez:tej( nekem pont elfogyott, így tejszínnel kentem le )Elkészítés:1. A lisztet elvegyítjük a sóval, a tejet a cukorral meglangyosítjuk, elkeverjük és rászórjuk a porélesztőt. Nem kell felfuttatni, az étolajjal együtt
mehet is a liszthez és az egészet kézzel vagy géppel alaposan összedolgozzuk, simára dagasztjuk.2. A tésztát 2 részre vesszük, kör alakúra nyújtjuk és 4 részre vágjuk. A negyedeket még egy kicsit elvékonyítjuk és a szélesebb felénél szorosan feltekerjük. A csücskét igazítsuk alulra, hogy sütéskor ne pöndörödjön fel. Sütőpapíros tepsire tesszük és lekenjük őket tejjel.
3. A sütőt előmelegítjük 200 fokra és egy lábas vizet teszünk a sütő aljába, hogy extra gőzös legyen.4. Amíg a sütő melegszik, a kiflik kelnek. Forró sütőben 20 perc alatt készre sütjük őket, ideális esetben ennyi idő alatt aranybarna lesz a kiflik teteje.

Címkék

Kelt Tészta