Áfonyás-narancskrémes torta

  • 2017.05.07.
  • 8

Erre a tortára most borzasztó büszke vagyok, Édesanyámnak készítettem Anyák napjára, mert nagyon szeretem és nagyon megérdemli, úgyhogy igyekeztem kitenni magamért, a végeredménnyel pedig nagyon elégedett vagyok. Teljesen beleszerettem a fűszernövénybe, mint dekorációs elembe, szerintem a rozmaring óriásit dob a tortán.
Hozzávalók:18 cm-es tortáhozkakaós piskóta az itt leírtak alapjánA krémhez:250 gr mascarpone200 ml habtejszín8 gr habfixáló80 gr porcukor1 narancs reszelt héja100 gr friss áfonyaA díszítéshez:narancsfriss áfonyarozmaringElkészítés:1. A kakaós piskótát a fenti link alapján elkészítjük, kihűlés után 3 egyforma lapra vágjuk.2. A krémhez a hideg habtejszínt elkezdjük habbá verni. Ahogy keményedik a hab, hozzáadjuk a habxixálót és folyamatos keverés mellett beledolgozzuk a mascarponét, a porcukrot és a narancshéjat. Kb. 1 órára hűtőbe tesszük.3. A tortát betöltjük: alulra kerül egy piskóta, a krém 1/3-a, majd megszórjuk áfonyával, kicsit bele is nyomkodjuk. Újabb piskóta, krém, áfonya, piskótával zárjuk le a tetejét.
A maradék krém nagy részét a torta tetején simítjuk egyenesre, az oldalára épp csak annyi kerül, hogy egyenesre körbe tudjuk kenni a tortát. Nem kell, hogy bevonja, ez egy félmeztelen torta.4. Tetejét áfonyával, naranccsal díszítjük, oldalát pedig körberakjuk rozmaring-ágakkal. Fogyasztásig hűtőben tartjuk.