A tökéletes csokis cookie

  • 2017.05.16.
  • 3

Íme, a tökéletes cookie. A recept Gertitől származik, de miután a nővérem, Tündérsüti kipróbálta és roppant elismerően nyilatkozott róla, én is beizzítottam a sütőt. Az első adag kisülte után azonnal kevertem is be a következőt. Szuper brownie állag, isteni finom. Egyszerűen tökéletes.Hozzávalók:10 db kekszhez100 gr étcsoki25 gr vaj / kókuszzsír ( én utóbbit használtam)1 tojás50 gr vaníliás cukor
pár csepp mogyoró aroma45 gr lisztfél kk. sütőporfél kk. szódabikarbónaElkészítés:1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra, egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral.2. A csokit a vajjal / kókuszzsírral mikróban összeolvasztjuk, simára keverjük.3. A tojást a vaníliás cukorral, ogyoró aromával kihabosítjuk, hozzácsurgatjuk a kissé langyosra hűtött csokis keveréket majd hozzáadjuk a sütőporral-szódabikarbónával elkevert lisztet.4. Ha a massza túl folyós, pár percre tegyük hűtőbe.5. Evőkanálnyi halmokat tegyünk egymásról távol a tepsire és 10 perc alatt süssük készre előmelegített sütőben.6. A cookie-k lágyak lesznek, de pár perc után tegyük át őket rácsra hűlni, kissé meg fognak szilárdulni, de ragacsos marad a belsejük. Semmiképp se süssük 10 percnél tovább, mert kiszárad a belsejük.

Címkék

Csoki Keksz Cookie