Narancsgalette

  • 2017.04.29.
  • 8

Hálát adok, hogy ez a süti is benne van a cukrászvizsga tételsorában, különben lehet, hogy soha nem ismerem meg. Méltó ellenfele az általam annyira imádott Néró aprósüteménynek. Sőt, a kettőt párban javaslom elkészíteni,mivel a Néróhoz csak a tojások sárgája kell, ehhez pedig csak a fehérje, veszteség nélkül megússzuk a bulit és két szuper aprósüti a jutalmunk. Marcipán-narancs-csoki, ez az ízvilága ennek a narancsgalette-nek. Fantasztikus, ajánlom szeretettel :)Hozzávalók:kb. 30 darabhozA tésztához:210 gr tojásfehérje ( nekem 6 nagyobb tojás kellett)100 gr kristálycukor100 gr vaj100 gr marcipán100 gr cukrozott narancshéj110 gr lisztA töltéshez:narancslekvárA díszítéshez:4 kocka étcsokiElkészítés:1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, két gáztepsit kibélelünk sütőpapírral és előkészítünk egy eldobható habzsákot, sima csővel.2. A tojások fehérjét a kristálycukorral habbá verjük.3. A marcipánt apróbb darabokra csipkedjük ( le is reszelhetjük), a cukrozott narancshéjat pedig késes aprítóban kicsit átpörgetjük, hogy kisebb darabokra jöjjön szét, a vajat picit megolvasztjuk mikróban. Ne legyen folyós, de lágy legyen.
4. A vajat a marcipánnal habosra keverjük, hozzáadjuk a narancshéjat is,majd a tojások habjával fellazítjuk. Utóbbit már ne robotgéppel, hanem egy szilikonos spatulával végezzük. Beleszitáljuk a lisztet és ezzel is elkeverjük.5. Sima csővel ellátott habzsákba töltjük a masszát és kb. 5 cm átmérőjű korongokat nyomunk a tepsire. Előmelegített sütőben 12 perc alatt készre sütjük őket. Egy éles késsel leválasztjuk őket a sütőpapírról és rácsra tesszük hűlni.6. Ha kihűltek, narancslekvárral összeragasztjuk őket és olvasztott étcsokival díszítjük a galette-ek tetejét.