Nutellás-csokis-mascarponés torta

  • 2016.07.18.
  • 2

Nagy favorit lett ez a Nutellás csokikrém. Nutella-és csokirajongóknak kötelező. Jucika baratnőm esküvőjére fejlesztettem ki, ezzel a mogyorótortával futott, de egy pihe-puha piskótába betöltve is isteni finom. :)Hozzávalók:16 cm-es tortáhozPiskótához:5 tojás100 gr liszt100 gr cukorKrémhez:200 gr habtejszín100 gr étcsoki6 ek. Nutella200 gr mascarponeElkészítés:1. Az 5 tojásból piskótát sütünk,miután kihűlt, 3 lapba vágjuk.2. A krémhez a tejszínt felforrósítjuk ( de nem forraljuk) és a kockákra tört étcsokira öntjük. Hozzáadjuk a Nutellát is és kézi habverővel simára dolgozzuk majd robotgéppel beledolgozzuk a mascarponét is és felhasználásig hűtőbe tesszük, hogy kicsit szilárduljon.3. A tortát a krémmel betöltjük, oldalát és tetejét is és krémrózsákkal díszítjük.