Glutén-és cukormentes málna mousse torta

  • 2016.07.22.
  • 7

Sajnos ez az egy kép van erről a glutén-és cukormentes málna mousse tortáról,de mivel sokan kértétek a receptet, felteszem. Bocsánat, néhol pontatlan a recept, nem mértem le mindent pontosan :)Hozzávalók:18 cm-es tortáhozAz alaphoz:
2 tojás különválasztva40 gr cukornak megfelelő édesítő ( én folyékony Ezeréest használtam)holland kakaópor( utóbbit sajnos nem mértem, annyi kakaóport tettem hozzá, hogy kakaós piskóta színű legyen:)A málna moussehoz:500 gr fagyasztott málna500 gr görög joghurt300 ml habtejszín + 1 csomag habfixáló30 gr zselatinpor kb. fél-1 dl vízben feloldvaédesítő ízlés szerintElkészítés:1. Az alaphoz a tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáütjük a tojássárgákat, mehet bele az édesítő, majd beleszitálunk annyi holland kakaóport, hogy egy kellemes csokis piskóta színt kapjunk. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformában, 175 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt ( nagyon vékony lesz) készre sütjük. Kihűtjük, lehúzzuk róla a papírt és tányérra tesszük,állítható tortakarikát teszünk köré.2. A moussehoz a málnát kiolvasztjuk, turmixgépben vagy aprítóban pürésítjük és teaszűrőn átpasszírozzuk, hogy ne maradjanak benne magok. Az így kapott málnapürét elkeverjük a joghurttal és ízlés szerint édesítővel.3. A zselatint a szokásos módon elkészítjük és a málnás masszába csurgatjuk egy szűrőn át, folyamatos keverés mellett.
4. Végül a
habfixálóval felvert tejszínhabot is a krémbe forgatjuk és az előkészített alapra öntjük. Hűtőbe tesszük,míg megszilárdul.5. Tetejét málnával díszítjük, oldalát pedig cukor-és gluténmentes kakaós kekszmorzsával panírozzuk be.TIPP:1. A piskótás alap helyett kekszes alappal is készíthető, ehhez a glutén-és cukormentes kekszet porítsuk és némi olvasztott vajjal / kókuszzsírral dolgozzuk össze és nyomkodjuk a forma aljába.
Így még a sütőt sem kell bekapcsolnunk.2. A málna mousse torta kevésbé diétás változata, ami a legfinomabb csokis tésztával készül, ide kattintva olvasható.