Classic Tiramisu

  • 2015.12.04.
  • 2

Az elmúlt 1 hétben már másodszorra készül. Annyira egyszerű és annyira finom. Annyi rossz Tiramisut enni, ami se mascarponét, se tojást nem látott, pedig annyira kevés hozzávaló kell hozzá és a végeredmény annyira isteni tud lenni, hogy megkockáztatom, nekem most ez a kedvenc desszertem.
Hozzávalók:30x20 cm-es jénai tálhoz20-25 dkg olasz babapiskóta ( Savoiardi)3 tojás, különválasztva25 dkg mascarpone5 ek. porcukor3 dl kávéholland kakaóporElkészítés:1. Főzzük le a kávét, tegyük félre hűlni.
2. A tojások fehérjét verjük kemény habbá.3. A tojások sárgáját habosítsuk ki a porcukorral
majd mikor már szinte kifehéredett, adagoljuk hozzá robotgéppel a mascarponét. Végül óvatosan forgassuk bele a felvert tojáshabot.4. Rétegezzük a jénaiba a következőképp: a babapiskóták mindkét oldalát mártsuk a kávéba, de csak egy pillanatra, nehogy elázzanak. Rakjunk le egy sor kávés babapiskótát a tálba vízszintesen egymás mellé, erre simítsuk a krém felét.5. Ezután még egy sor kávés
babapiskóta következik, függőlegesen lerakva, majd erre a krém
másik fele.6. Letakarva egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap kockákra vágva, kakaóporral meghintve tálaljuk.