Fitness clafoutis málnával, kókusszal, csokival

  • 2015.10.06.
  • 3

Fehér liszt-és fehér cukor mentes sütit hoztam, egy korábbi epres-csokis clafoutit alakítottam át alakbarátabbá, remekül sikerült, csak ajánlani tudom bármilyen gyümölccsel.
Hozzávalók:kb. 29x23 cm-es tepsihez1 csésze: 250 ml1 csésze zabliszt1/2 csésze nádcukorcsipet só6 tojás6 ek. repceolaj ( olvasztott vajjal helyettesíthető)1 citrom reszelt héja1 vaníliarúd kikapart magjai1/2 csésze tej1 marék málna50 gr étcsokikókusz chipsElkészítés:1. A tepsit kivajazzuk-kilisztezzük vagy sütőpapírral kibéleljük, a sütőt 180 fokra előmelegítjük.2. Egy tálban elkeverjük a zablisztet a cukorral, sóval, citromhéjjal.3. A tojásokat kihabosítjuk, hozzáadjuk az olajat, a tejet, a vaníliát, majd beleszórjuk a lisztes keveréket, simára keverjük.4. Előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. 10 perc eltelte után,mikor már kezd szilárdulni, megszórjuk az apróra tört csokival, málnával ( így már fent marad a süti tetején, nem süllyed le az aljára), így sütjük tovább. A kókusz chipset a sütés utolsó 5 percében szórjuk csak rá. Tűpróbát végezzünk.5. A kihűlt sütit téglalapokra vágva tálaljuk.