Mézes-mustáros-szezámmagos csirke tojásos rizzsel

  • 2015.03.28.
  • 4

Ismét egy csirkés villámvacsora, félóra alatt kész. Annyira egyszerű és annyira finom. Elfoglalt dolgozó nőknek és pörgős háziasszonyoknak kötelező felvenni a repertoárba :)Hozzávalók:A húshoz:500 gr csirkemellfilé2-3 ek. mustár4-5 ek. méz +1 ek. méz2 ek. szezámmagsópici zsírA tojásos rizshez:2 tojás1 zacskó gyorsrizs ( bizony, így férünk bele az időbe :))Hozzávalók:1. A csirkemellet megmossuk, vékony csíkokra vágjuk, sózzuk.
2. A mézet a mustárral elkeverjük, ráöntjük a csirkére és alaposan elkeverjük, mindenhol érje a csirkét a pác.
3. Egy wokban pici zsírt hevítünk és nagy lángon addig sütjük rajta a csirkét folyamatosan kevergetve, míg a méz karamellizálódni nem kezd és borostyánszínűre nem vált. Ekkor közepesre visszavesszük a lángot, megszórjuk a szezámmaggal, rácsurgatunk még 1 ek. mézet és pár percig még pirítjuk.4. A rizst a szokásos módon kifőzzük, a tojásokat felverjük és forró serpenyőbe öntjük,mintha csak rántottát készítenénk, de egy fakanállal apró darabokra tépkedjük sülés közben a tojást. Hozzáadjuk a kifőtt rizst, pár perc alatt összepirítjuk és már tálalunk is.

Címkék

Csirke Light