Brokkolis-fetás frittata

  • 2015.01.02.
  • 4

Az én Z-mnek furcsa a viszonya a brokkolihoz. Rózsáira szedve vagy nagyobb darabjaiban felhasználva hallani sem akar róla, ám ha leturmixolom és lényegében nem látszik, hogy az a kaja brokkolis vagy petrezselymes vagy bazsalikomos, csak szimplán zöld, akkor jöhet. Így lett ez a frittata ( olasz egybesült omlett) ilyen meredek zöld színű,mert le kellett turmixolnom a brokkolit, hogy őurasága megegye. És milyen jól tettem. Isteni finom és egészséges ebéd / vacsora lett belőle, fogyaszthatjuk friss salátával is ( én azzal ettem), de süthetünk mellé valami házi péksütit is, én korpás zsemlével tálaltam. Mennyei volt!Hozzávalók:1 fej vöröshagyma1 tk. zsír60 gr apróra kockázott füstölt baconfél fej brokkoli ( kb. 25-30 dkg)60 gr fetasajt, felkockázva8 tojás1 tk. sóízlés szerint bors1 tk. szárított petrezselyemTetejére:rucola salátaolívabogyóA korpás zsemle receptje ide kattintva érhető el,a receptben kifli szerepel, ha zsemlét szeretnénk, osszuk 9 db egyenként 100 gr-os kis cipóra a tésztát. A kis cipókat egyenként gömbölygessük meg, az aljukat hajtogassuk vissza, hogy csinos formájuk legyen és folytassuk tovább a receptben leírtak szerint a készítést.Elkészítés:1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Szükségünk lesz egy olyan edényre, amelyet a gáztűzhelyen / főzőlapon és a sütőben egyaránt használhatunk. Ez lehet egy nyeles lábas, egy sima lábas, lényeg, hogy kicsit magasabb legyen a fala és lehessen mind a tűzhelyen mind a sütőben használni.2. Az edényben hevítsünk egy kis zsírt, ezen fonnyasszuk meg az apróra vágott hagymát, dobjuk rá a bacont és alaposan pirítsuk le. Tegyük félre.3. A brokkolit mossuk meg, szedjük rózsáira és lobogó vízben főzzük félpuhára. Szűrjük le, öblítsük le és késes aprítógépben vagy botmixer segítségével teljesen pürésítsük.
4. Üssük hozzá egyenként a tojásokat, ízesítsük sóval, borssal, petrezselyemmel és a feta sajtot is adjuk hozzá, keverjük jó habosra.5. Tegyük vissza a tűzre a bacont, öntsük rá a tojásos masszát és közepes lángon süssük addig, míg a széle el nem kezd megsülni. Ezután az edényt tegyük az előmelegített sütőbe és addig süssük,míg teljesen szilárd lesz a massza és már nem remegős.6. Miután kihűlt, borítsuk egy nagy tányérra és mint egy pizzát, szeleteljük fel. Adjunk mellé friss salátát vagy frissen sült péksüteményt.Ha tetszett a recept. nézd meg a spenótos-fetás és a sonkás-paprikás frittata receptet is.