Klasszikus linzer

  • 2013.12.06.
  • 4

Igazi klasszikus linzert készítettem a napokban,virág alakút, sárgabaracklekvárral és az elmaradhatatlan porcukorral. Kísérletezzünk a formákkal, ízekkel bátran: lehet szivecske, fenyőfa alakú, töltsük meg bármilyen különleges lekvárral így Karácsony közeledtével, vagy szórjuk meg a tetejét dióval, mogyoróval.A hagyományos 3:2:1-es receptet készítettem most el és elmondhatom, hogy 1-2 éjszaka pihenés a fémdobozban nagyon jót tesz a linziknek, isteni puhák és omlósak lesznek. Persze aki jobban szereti a ropogós-kissé morzsálódós verziót, az iziben fogyassza el, ahogy elkészül :)Hozzávalók:25 pár linzerhez30 dkg liszt20 dkg vaj / margarin10 dkg porcukor1 tojássárgája1 citrom reszelt héjaA ragasztáshoz:sárgabaracklekvárElkészítés:1. A lisztet a porcukorral és a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a citromhéjat és a tojássárgáját és összegyúrjuk. Fóliába csomagolva fél-1 órára hűtőbe tesszük.2. Lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk és tetszőleges formával kiszaggatjuk: a virágok felének a közepét is kiszúrjuk egy kisebb kör alakú szaggatóval.3. Sütőpapíros tepsire tesszük őket és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük őket. Mikor kezd színt kapni a széle, már vesszük is ki.4. Ha kihűlt, egy teli és egy lyukas virágot lekvárral összeragasztunk, megszórjuk poruckorral és mehet a dobozba.:)

Címkék

Süti Karácsony