Aszalt sárgabarackos-marcipános cookie

  • 2013.11.20.
  • 9

Karácsonyi ajándékötletet hoztam: egy szalaggal átkötve vagy egy csini kis dobozban ki ne örülne egy kupac aszalt sárgabarackos-marcipános keksznek? Pipe-puha, omlós keksz, a " terülős cookie" alaprecept Tündérsütitől, még tovább Linda Lomelino-tól. Alakítgattam rajta én is és noha a képek láttán biztos nem gondolnátok róla, hogy milyen finom, de nem akartam csak azért valami fehércsokis/ cukormázas díszítést tenni rá, hogy jobban mutasson a képen,mert akkor már túl édes lett volna. Így viszont tökéletes.:)Hozzávalók:18 db kekszhez150 gr lisztcsipet sófél tk. szódabikarbóna100 gr cukor1 tojás75 gr olvasztott margarinkéshegynyi vanília60 gr aszalt sárgabarack, apróra vágva60 gr marcipánmassza, apróra vágvaElkészítés:1. A margarint mikróban felolvasztom, félreteszem hűlni. Addig apróra vágom a barackot és a marcipánt.2. Egy tálba szitálom a lisztet a sóval, szódabikarbónával, belekeverem a barackot és a marcipánt.3. A margarinhoz keverem a cukrot, a tojást, vaníliát ( kézi habverővel tökéletes, még a gépet se kell beindítani) majd a száraz anyagokat.4. Diónyi gömböket teszek sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól jó messzire, mert terül majd a keksz.5. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütöm, nem tovább.
Miután kivettem a sütőből, várok pár percet, hogy kissé szilárduljon a keksz, ekkor már könnyen leválasztható a sütőpapírról.