Barackos-mandulás kekszgolyó

  • 2013.10.21.
  • 7

A dolgos hétköznapokra tökéletes nasi-megoldás a kekszgolyó. Nálam továbbra is tart a szerelem. A mai versenyző igazán gyorsan elkészül, de annál gyorsabban már csak elfogyni fog.Hozzávalók:15 db golyóhoz15 dkg darált keksz ( háztartási)5 dkg porcukorfél narancs leve1-2 tk. mandula esszemciakb. 2 tk. krémsajt ( Philadelphia vagy mascarpone)A bevonáshoz:sárgabaracklekvárkb. 50 gr pirított mandulalapocskaElkészítés:1. A darált kekszet a porcukorral, narancslével, mandula esszenciával és a krémsajttal formázható masszává gyúrjuk. Teáskanálnyi golyókat gömbölygetünk belőle.2. A mandulalapocskákat száraz serpenyőben kissé megpirítjuk és egy lapos tányérra szedjük. Miután picit kihűlt, kicsit összemorzsoljuk, hogy apróbb és nagyobb darabok is maradjanak benne.3. A golyókat egy szilikonos ecset segítségével picit bekenjük baracklekvárral és a mandulamorzsában megforgatjuk őket. Kész is! :)TIPP:1. A darált keksz egy részét ( vagy akár egészét) lecserélhetjük darált mandulára-nekem most nem volt időm darálni, ezért teljes egészében keksszel készült.2. Ha van mandulalikőrünk ( Amaretto), tegyünk a mandula esszencia helyett azt a masszába, sokkal intenzívebb lesz az íze, de az autóba üléssel akkor vigyázzunk a golyók után :)További kekszgolyó-receptekért kattints ide!