Csirkenyárs bazsalikomos-fokhagymás mártogatóval

  • 2013.07.01.
  • 0

Hihetetlen, de nem csak sütit szoktunk enni, hanem minden nap főzök is. Ezek általában mégsem kerülnek fel a blogra: sajnos későn evők vagyunk, sokszor olyan későn készül el a vacsora, hogy nem lehet már lefotózni normálisan, vagy pedig a jól bevált, minden héten előkerülő, a blogon már szereplő kedvencek kerülnek az asztalra. Néha azonban,mikor időm engedi, általában a szabadnapjaimon, amiből mostanában elég sok van, kedvem támad kipróbálni új dolgokat is. Semmi bonyolultat, csak újat. A csirke örök és megunhatatlan kedvenc, ezúttal felnyársaltam. A sült paprika és hagyma édeskés íze a ropogósra sült csirke mellett, jajj de finom. A mártogatós pedig annyira nyári, próbáljátok ki, nagyon finom:)Hozzávalók:3-4 db nyárshoz500 gr csirkemellfilé2 fej vöröshagyma1 nagy sárga kaliforniai paprikasó, bors, liszt, pirospaprikaolaj a sütéshezA mártogatóshoz:3 dl natúr, zsírszegény görög joghurt1 csokor friss bazsalikom2 gerezd fokhagymasó, borspár csepp citromléElkészítés:1. A mártogatós elkészítése:1. A joghurtot egy kis tálkában kikeverjük a sóval, borssal, pár csepp citromlével.2. Belereszelünk 2 gerezd fokhagymát, hozzáadjuk az apróra vágott friss bazsalikomot.3. Elkeverjük és pár órára hűtőbe tesszük,hogy tálaláskor kellemesen hideg legyen és összeérjenek az ízek.2. A csirkenyársak elkészítése:1. A csirkemellet megmossuk, lehártyázzuk, kivágjuk az inait és hosszúkás darabokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk.2. Paprikás lisztbe forgatva kevés olajon, nagy lángon mindkét oldalukat pár perc alatt ropogósra sütjük. Ha kész, kisebb darabokra vágjuk és félretesszük.3. A hagymát megpucoljuk, nagyobb kockákra vágjuk, hasonlóképp járunk el a paprikával is. Egy tepsibe alufóliát teszünk, rátesszük a zöldségeket, pici olívaolajjal meglocsoljuk, sózzuk-borsozzuk és a sütő legmagasabb rácsán, magas fokozaton megsütjük. Mikor kezd barnás színe lenni-mondhatnám úgyis, kezd megégni-kivesszük.4. Ezután már csak a nyársakat kell összeállítanunk: csirkét-hagymát-paprikát felváltva feltűzgélünk a nyársra majd kb. 5 percre még visszadobjuk a sütőbe, hogy kicsit "összesüljenek".A hideg mártogatóssal tálaljuk. Köretként adhatunk bármit, én most mozzarellás-rucola salátát és brokkolis-karfiolos krumplipürét adtam hozzá.

Címkék

Csirke