Epres-joghurtos pohárdesszert

  • 2013.06.20.
  • 5

Tudtátok, hogy a görög joghurtban kétszer annyi fehérje van,mint hagyományos társában?Nemcsak az izmok karbantartásához fontos, de fogyókúrának sem rossz állítólag: felgyorsítja az emésztést, méregtelenít, növeli a védekezőképességet. Node ha se nem fogyózunk, se nem építünk izmot, akkor is fogyasszuk bátran,mert nemcsak egészséges, hanem finom is! Például egy ilyen könnyű gyümölcsös pohárdesszertke formájában :)Hozzávalók:2 pohárhoz:200 gr natúr, zsírszegény görög joghurt2 ek. méz1 marék szeletelt mandulafriss eper vagy más idénygyümölcsElkészítés:1. Száraz serpenyőben pirítsuk aranybarnára a mandulát.2. Az epret mossuk meg, csumázzuk ki és kockázzuk fel.3. A joghurtot keverjük el a mézzel, de természetesen natúran is hagyhatjuk.4. Rétegezzük a pohárba őket: eper-joghurt-mandula, eper-joghurt-mandula.Jó étvágyat :)