Stroganoff csirke

  • 2018.09.09.
  • 3

Egy újabb étel csirkéből. Kicsit időigényes, de igazán ízletes étel. A fehérbor karakán ízt kölcsönös neki. Én dupla adagból készítettem, azt a mennyiséget közlöm.Hozzávalók:1 kg csirkemellfilé20 dkg kockázott bacon2 vöröshagymaegy kis üveges gomba3 nagy szál sárgarépacsemege uborka (itt kissé bajban vagyok, nem számoltam, de mindi uborka volt. annyira nem szeretem, így 10 kisebbet tettem bele kb.)2 gerezd fokhagyma70 g paradicsompürékb. 1 kávéskanál kakukkfű2-3 dl fehérbor3 dl főzőtejszín2-3 db babérlevélsó, bors, pirospaprikamustárElkészítés:A csirkemellet csíkokra szeleteljük, a hagymát, gombát, sárgarépát, uborkát összekockázzuk. A baconön a hagymát megpirítjuk, majd rátesszük a húst, megsütjük. Hozzáadjuk a gombát, répát, uborkát, fokhagymát, paradicsompürét, fűszereket. Alaposan összekeverjük. Ráöntjük a bort, fedő alatt kb. 30 percig kis lángon pároljuk. Amikor puha, hozzáöntjük a tejszínt és a mustárt. Összeforraljuk. Ha túl hígnak találjuk, egy evőkanál liszttel sűríthetjük.