Mézes-szezámmagos csirkemell

  • 2018.08.31.
  • 5

Ha kínait veszünk, akkor általában ilyen csirkére esik a választásunk. Ez egy nagyon leegyszerűsített, ám annál finomabb változata. Hozzávalók a bundához:1 csirkemellfilé (én egy kg-ból csináltam, annyi, hogy jó púposan tettem a lisztet, de elég volt a massza)9 evőkanál liszt1 evőkanál olaj2 tojás1 csipet só1.5 dl víz1 sütőporMázhoz: (na ez nekem kevés lett, jóval több mézet és ketchupot használtam el)10 dkg ketchup2 teáskanál méz1 csomag szezámmagElkészítés:A csirkemellet kockákra vágjuk (én vegyesen csináltam kisebbeket és nagyobbakat is). A bundához valókat alaposan összekeverjük, sűrű masszát kell kapnunk. Beletesszük a húst, jól megforgatjuk benne, majd forró olajban kisütjük. A mázhoz összekavarjuk a mézet és a ketchupot, beletesszük a szezámmagot, és megforgatjuk benne a bundázott csirkét. Rizzsel, pirított tésztával kínáljuk.