Pásztortarhonya bográcsban

  • 2018.07.30.
  • 7

Múlt héten baráti összejövetel volt nálunk. Mindenképpen bográcsban készült ételt szerettem volna felszolgálni. Először chilis babra gondoltam, de végül a pásztortarhonya mellett döntöttem. Nem bántam meg. Nagyon finomra sikerült. Per pillanat nekem ez a legjobb bográcsos étel Sajnos későn jutott eszembe a fotózás, így csak egy kis maradékot sikerült lencsevégre kapnom. Hozzávalók:1.5 kg sertéscomb1 pár parasztkolbász25 dkg szalonna750 g tarhonya 4 nagy fej vöröshagyma3 paprika3 nagy paradicsom4 nagyobb burgonyasó, bors, pirospaprikaElkészítésA hagymát finomra, a húst, szalonnát, krumplit, paprikát, paradicsomot kockákra, a kolbászt karikákra szeleteljük. A tarhonyát kevés zsiradékon megpirítjuk. A szalonnán megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot. Kb. 10 percig pároljuk, maj hozzáadjuk a húst. Fűszerezzük. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Ha a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a krumplit, tarhonyát, kolbászt és készre főzzük. Az elpárolgó vizet folyamatosan pótoljuk, de mindig csak keveset., hogy mire minden megpuhul, ne maradjon rajta lé.