Töltelékes fasírt őzgerincformában sütve

  • 2018.06.17.
  • 1

Fasírtot ezerféleképpen készíthetünk, tényleg rengeteg mindennel társítható. Most egy kis töltelékkel és baconnel tettem ízletesebbé. Ha kihűlt, szépen lehet szeletelni. 

Hozzávalók:
Töltelék: petrezselyem 3 tojás 4-5 zsömle vagy kenyér só, bors A petrezselymet olajon megpirítom. Hozzáadom a tojást, majd annyi zsömlét vagy kenyeret, hogy jó sűrű masszát kapjak. Sóval, borssal ízesítem. Fasírt: 50 dkg darált hús kb. 2 zsömle 1 tojás pirospaprikasó, bors fokhagyma
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk. 
200 g bacon
Egy őzgerincformát kibélelek baconnel, rásimítom a tölteléket, erre pedig ráteszem a fasírtot. 180 fokon kb. 60 perc alatt megsütöm.