Mustáros tejfölös karaj krumpliágyon

  • 2018.06.16.
  • 5

Nagyon finom tepsis húst készítettem a napokban. Omlós karaj egy kis mustárral. 

Hozzávalók:
8 szelet karaj
1 nagy tejföl (330 g)
mustár (kb. 4 evőkanál)
só, bors, fokhagyma
1 nagy fej vöröshagyma (szeletekre szedve)
burgonya
A húst kiklopfolom, sózom borsozom. A tejfölbe belekeverem a mustárt és a fokhagymát (ízlés szerint, ki milyen pikánsan szereti). A burgonyát megtisztítom, karikákra vágom. Egy tepsit sütőpapírral kibélelek, megkenem egy kis olajjal, beleteszem a krupmlit, amit jól megszórok ételízeseítővel és ráteszek egy sor hagymát. A húst megforgatom a tejfölben, majd ráteszem a krumplira. A maradék masszát ráöntöm a tetejére és ráteszem a hagymaszeleteket. 180 fokon kb. 50-60 percig sütöm (ellenőrizzük a hús és a krumpli puhaságát, ha mindkettő omlós, elkészültünk).