Vrislis tarhonya

  • 2018.06.06.
  • 8

A paprikás krumpli hangulatát idézi ez az étel,  egy kis tarhonyával megspékelve. Gyorsan és könnyen elkészíthető.  

Hozzávalók:
kb. 30 dkg tarhonya
4 nagyobb krumpli
3-4 pár virsli
1 nagy vöröshagyma
olaj
só, bors, paprika
A felaprított hagymát olajon megdinsztelem, majd hozzáadom a tarhonyát. Állandóan kevergetve aranybarnára pirítom. Beleteszem a kockákra vágott krumplit, fűszerezem, majd felöntöm annyi vízzel, ami jól ellepi. Amikor a krumpli már kezd puhulni, belekarikázom a virsliket. A vizet folyamatosan pótolom, illetve ha szükséges, még fűszerezem. Amikor minden megpuhult, elkészült az egytálételünk. A víz fontos, különben leég és száraz is lesz!