Epres-pudingos piskóta

  • 2018.05.16.
  • 2

A fotó senkit ne tévesszen meg, nagyon finom süteményről van itt szó, csak már megint melegen szeleteltem Fehér csokis pudinggal készítettem, de lehet vaníliással, epressel,  ízlés dolga . 

Hozzávalók:
4 tojás
csipet só
10 dkg cukor
1 vaníliás cukor
2 tk. vanília aroma
1 dl víz
1 dl olaj
25 dkg liszt
0.5 csomag sütőpor
40 dkg eper
Pudinghoz:
1 csomag fehér csokoládé pudingpor
3.5 dl tej
3-5 evőkanál cukor
Elkészítés:
A pudingot a leírtak szerint elkészítjük. Kihűtjük. Néha keverjük meg, hogy ne legyen bőrös!
Az eprek szárát eltávolítjuk, megmossuk, félbevágjuk. 
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukrokkal, vanília aromával, olajjal és vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Csomómentesre keverjük és beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt  tepsibe öntjük a tésztát (az én tepsim mérete 32×25 cm ). A kihűlt pudingot teáskanállal foltokban a tésztára helyezzük. A félbevágott eprekkel díszítjük. 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát, de arra ügyeljünk, hogy ne a pudingba, hanem a tésztába szújuk!