Sült csirkecomb édesburgonyával

  • 2018.05.15.
  • 8

Hétvégén készítettem ezt a finom fűszeres csirkecombot édesburgonyával.   Fűszerezéssel sokféleképpen variálható. Az édesburgonyát ebben a formában szeretjük a legjobban. Lila-és újhagymával bolondítottam még meg. 

Hozzávalók:
Alsó és felső csirkecomb vegyesen 
5 nagyobb édesburgonya
sültkrumpli fűszersó
sültcsirke fűszersó
olaj
1 nagy lilahagyma
1 csokor újhagyma
A húst leöntöm olajjal, majd rászórom a fűszersót és alaposan megforgatom benne, hogy a tetején és az alján is egyaránt legyen. Fél óráig pácolom. A burgonyát nagyobb hasábokra vágom, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem, leöntöm kevés olajjal, majd alaposan megszórom a sültkrumpli fűszerrel. Ezután ráhelyezem a combokat, ha szükséges megkenem még őket egy kis olajjal. A hagymákat felkarikázva elosztom a tepsiben. 180 fokon 60 percig sütöm.