Epres túrókrém

  • 2018.05.11.
  • 2

Nagyon szeretem az ilyen típusú desszerteket. Annyi baj van velük, hogy órákat kell várni a piskóta puhulására. Ezért jó este elkészíteni, mert akkor másnap már fogyasztható. Eperszezonban kötelező

Hozzávalók:
500 g eper
450 g tehéntúró
450 g tejföl
250 ml habtejszín 
1 csipet só
1 csomag vaníliás cukor
5 evőkanál kristálycukor (ízlés szerint)
fél citrom leve és héja
kb. 30 db babapiskóta

Az epret megmossuk, majd negyedekre vágjuk. A túrót összetörjük, hozzáadjuk a tejfölt, a kétféle cukrot, sót és a citrom levét és héját. Összekeverjük. A tejszínt felverjük és a túróhoz adjuk. Egy jénai / tepsi (az én tálam 24×28 cm) alját kirakjuk babapiskótával, rátesszük a túrókrém és az eprek felét is. Ezután újabb sor piskóta és a maradék túró és eper kerül rá. Néhány órát a hűtőben pihentetjük, hogy a piskóta megpuhuljon. Ez kb. 3-4 óra.