Zöldborsós, sajtos bundában sült csirkemell

  • 2018.04.06.
  • 6

Örülök, hogy elkészítettem ezt az ételt. Kicsit féltem tőle, hogy fog rajtamaradni a borsó, de semmilyen gond nem volt vele, a massza jól összeáll, nem nehéz kisütni. Különleges íze van, érdemes elkészíteni.

Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
só, bors
Panírhoz:
10 dkg liszt
20 dkg zöldborsó
15 dkg sajt
3 tojás
2 dkg vaj
só, bors, olaj
A serpenyőben felhevítjük a vajat. Pár percig dinszteljük rajta a borsót. Sózzuk, felöntjük fél dl vízzel. Alacsony lángon, fedő alatt 1-2 percig forraljuk, majd félretesszük.  A tojásokat enyhén felverjük, sózzuk. Eldolgozzuk benne a lisztet. Hozzáadjuk a zöldborsót és a felkockázott sajtot. A húst megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. A szeleteket kevés lisztbe forgatjuk, majd a borsós masszába mártjuk. Kevés felhevített olajon mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Szűrőkanállal kiszedjük, lecsepegtetjük róla a felesleges zsiradékot.