Borsóleves

  • 2018.02.25.
  • 2

Könnyed zöldségleves egy kis csirkemellel.

kb. 500 g csirkemellfilé4 szál répa2 szál fehérrépa1 nagy karalábé450g borsó1 fej hagymasó, ételízesítő, petrezselyem
A csirkemellet és a zöldségeket is apró kockákra vágjuk. A hagymát egészben hagyjuk. A húst kevés olajon fehéredésig sütjük, ezután hozzáadjuk a zöldségeket. Kicsit pirítjuk őket, majd felöntjük kb. 2-2,5 liter vízzel. Ételízesítőkkel ízesítjük. Ha megpuhultak a zöldségek, hozzáadjuk a borsót és a tésztát. (Én üveges borsót használtam, ezért ment egyszerre a tésztával). Ha megfőtt a tészta, elkészült a finom levesünk.

Címkék

Levesek