Almatorta

  • 2018.02.23.
  • 5

Igazából ezt a süteményt bármilyen formában elkészíthetjük, de valahogy én mindig tortaformában sütöm. Nagyon egyszerű, gyorsan és könnyen összeállítható desszert. A tésztába kedvünk szerint tehetünk diót, mazsolát, csokidarabokat, kókuszt. Ki mivel szeretné gazdagítani. Mi így simán is szeretjük

Hozzávalók:
2 bögre liszt1 bögre cukor10 dkg puha vaj2 tojás2 ek. olaj1 cs. sütőpor1 cs. vaníliás cukorkevés rumaromapici só   tej                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   5 kisebb alma+a tetejére  kevés cukor és fahéj

Elkészítés:
Az almák kivételével a hozzávalókat egy tálba tesszük, összekavarjuk őket, tejjel lazítunk rajta. Ne legyen túl híg a tészta!
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, és kettőt szeletekre vágunk, hármat pedig felkockázunk. A kockákra vágott almát a tésztához keverjük, és az egészet sütőpapíros tortaformába öntjük.A megmaradt szeletekkel pedig tetszés szerint kidíszítjük a tészta tetejét, és egy picit bele is nyomkodjuk őket.Végül a tetejét megszórjuk egy kevés cukorral és fahéjjal. Előmelegített sütőbe tesszük, 180 fokon tűpróbáig sütjük, kb. 45 perc.  Ha kész, rácson kihűtjük, és megszórjuk porcukorral.