Tarkedli, cseh fánk

  • 2018.01.28.
  • 9

A Konyhánk ízei csoportban osztották meg ezt a roppant egyszerű, ám annál ízletesebb fánkot. Nagyon örülök, hogy elkészítettem, pillanatok alatt elfogyott.

Hozzávalók kb. 20 darabhoz:
30 dkg finomliszt2 dkg élesztő2 ek. cukor3,5 dl langyos tej1 tojás1 kis csipet só2 e.k olvasztott vaj1 csomag vaníliás cukor
A sütéshez:
kevés olaj
Tálaláshoz:
porcukor ízlés szerintbaracklekvár
Elkészítése:
Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet a többi hozzávalóval összekeverjük, majd hozzáadjuk a megkelt élesztőt is. (A palacsintatésztánál egy kissé sűrűbb tésztát kapunk, ha túl sűrű, tejjel hígítsuk!)
Langyos helyen 25 percig pihentetjük.
Egy serpenyőt kikenünk olajjal, merőkanállal 3-4 kis halmot teszünk a tésztából. Mindkét oldalát 1-1 percig sütjük.

Porcukorral meghintve, lekvárral kínáljuk.