Bakonyi betyárleves

  • 2018.01.08.
  • 5

Nagyon finom, laktató leves, tele minden jóval. Lehet cipóban is tálalni! 

Hozzávalók:
10 dkg füstölt szalonna
1 nagy fej vöröshagyma
60 dkg sertéscomb
1 kisüveg gomba
3 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
só, bors, pirospaprika
1 nagy tejföl
2 evőkanál liszt
Az apró kockára vágott szalonnát zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, megdinszteljük. A kis kockákra vágott húst is hozzáadjuk, majd addig pirítjuk, amíg elveszti nyers színét. A cikkekre vágott gombát is beledobjuk, és a karikára vágott répákat is. Fűszerezzük. Felöntjük vízzel (ha cipóban szeretnénk tálalni, csak annyi vízzel öntsük fel, ami épphogy ellepi), közepes lángon főzzük, amíg meg nem puhul a hús. A tejfölt elkeverjük a liszttel, majd ha már teljesen megpuhult a hús, besűrítjük a levest a tejfölös keverékkel. Egyszer felforraljuk, majd tálaljuk

Címkék

Levesek