Gesztenyés őzgerinc

  • 2018.01.06.
  • 0

Ismét egy sütés nélküli finomsággal gyarapodott a repertoár Legközelebb annyit módosítok rajta, hogy a belsejébe nem csokidarabokat dobálok, hanem inkább babapiskótát, vagy valami puhább dolgot, pl. zselés cukorkát. 

Hozzávalók:
50 dkg darált keksz
35 dkg gesztenyepüré
15 dkg porcukor
10 dkg olvasztott margarin
10 dkg olvasztott étcsoki
10 dkg durvára vágott csoki
2-3 dl tej
rumaroma

A tészta hozzávalóit a tej kivételével jól összekeverjük, majd annyi tejet adunk hozzá, hogy jól gyúrható masszát kapjunk. Egy őzgerincformát kibélelünk frissen tartó fóliával, belenyomkodjuk a masszát, és kb. 4-6 órára hűtőbe tesszük. A tetejét is be lehet vonni csokival.