Baconös-gombás makaróni sült csirkecombbal

  • 2017.12.09.
  • 9

Szepi Ági blogján láttam ezt a nagyszerű ötletet. Épp gondban voltam a másnapi ebédet illetően, de nem kellett tovább gondolkodnom. Átformáltam saját ízlésre az egészet és el is készült a hétvégi tökéletes ebédünk. 

Hozzávalók a húshoz:
4 csirkecomb
pirospaprika
bors
rozmaring
kakukkfű
gyros fűszerkeverék
olaj
A combokat lelocsolom egy kis olajjal és alaposan megszórom a fűszerekkel (rozmaringból és kakukkfűből mindegyikre 1-1 nagyobb csipetet tettem, a többit nem sajnáltam). Rövid ideig állni hagyom, majd egy serpenyőben felforrósított olajon pirosra sütöm mindkét oldalukat. (Sütés közben locsolgattam azzal a páccal, ami a tálban maradt.)
Tésztához:
makaróni tészta
500 g kockázott bacon
1 konzerv gomba
0.5 l főzőtejszín
2 evőkanál liszt
A tésztát kifőzöm. A bacont megpirítom, majd hozzáadom a gombát és felöntöm a tejszínnel. Pici borsot szórok rá. Kiveszek 6 evőkanál tejszínt, majd összekeverem a 2 evőkanál liszttel és a raguhoz adom, besűrítem. 
A tésztát tálalás előtt összekeverem a gombás szósszal. 
Megjegyzés: a tészta olyan finom ezzel a szósszal, hogy önálló ételként is megállja a helyét!
Jó étvágyat!