Tejfölös karfiollleves

  • 2017.12.01.
  • 4

A napokban az egyik csoportban megláttam ezt a levest. Rögtön tudtam, hogy el fogom készíteni. 

Hozzávalók:
1 közepes karfiol
2 sárgarépa
1 fehérrrépa
1 vöröshagyma
fokhagyma
só, bors, pirospaprika
olaj
3 dl tejföl
A hagymát apróra vágom és kevés olajon megdinsztelem, megszórom egy kis pirospaprikával, fokhagymával, majd hozzáadom a karikákra szeletelt répákat. Felöntöm annyi vízzel, ami épphogy ellepi. 10 percig főzöm. Közben a karfiolt rózsákra szedem,  majd a répákhoz adom, és felöntöm annyi vízzel, ami ellepi őket. Fűszerezem.  Kb. 30 percig főzzük (amíg a karfiol megpuhul). A tejfölt 2 evőkanál lével összekeverem, majd a leveshez adom. Pár percig főzzük még. 
Levesbetétnek én 15 dkg lisztből, 1 tojásból és kevés vízből nokedlit szaggattam bele. A tejföl előtt tettem bele közvetlenül. 

Címkék

Levesek