Sajttal sonkával töltött fasírt édesburgonyával

  • 2017.12.01.
  • 2

Mostanában nagyon rákaptunk az édesburgonyára. Ebben a formában ízlik a legjobban. Most az egyik kedvenc fasírtfélénkkel készült.

Hozzávalók a fasírthoz:
kb. 80 dkg darált hús
kb. 3 szelet kenyér
só, bors, pirospaprika, fokhagyma
kb. 10 dkg sonka
sajt
A kenyeret bevizezem, kinyomkodom, majd a húshoz adom. Ízlés szerint fűszerezem, jól összegyúrom az egészet. Sütőpapírra kiterítjük az egészet, rárakjuk a sonkaszeleteket, majd arra a sajtot és óvatosan feltekerjük az egészet. 180 fokon kb. 1 óráig sütjük. 
Édesburgonya:
1 kg édesburgonya
olaj
sült krumpli fűszerkeverék
A krumplit meghámozom, nagyobb szeletekre vágom és egy tálba teszem. Lelocsolom kevés olajjal, beszórom a fűszerrel. Kicsit állni hagyom, majd 180 fokon kb. 45 percig sütöm (ellenőrizzük közben, a lényeg, hogy jó puha legyen).