Túrós krémes szelet

  • 2017.11.19.
  • 2

Ha egy habos, krémes szeletre vágyunk, akkor íme egy finom recept hozzá. 
Hozzávalók egy 20×30 cm-es tepsihez

Első réteghez:
30 dkg darált keksz
10 dkg porcukor
15 dkg margarin
1 csomag vaníliás cukor
Második réteghez:
1/2 tasak zselatin
50 dkg tehéntúró
15 dkg porcukor
2 dl habtejszín
1 vaníliás cukor
Harmadik réteghez:
8 dl tej
1 csomag házi krémes krém
Negyedik réteghez:
3 dl habtejszín
1/2 tasak zselatin
Tetejére:
10 dkg csoki vagy tortadara
Elkészítés:
Az összes tejszínt kemény habbá verjük.

Az első réteghez a darált kekszet a hozzávalókkal összekeverjük. Ha túl száraz, tegyünk hozzá egy kis tejet! Magas peremű tepsibe belenyomkodjuk. (Én kibéleltem sütőpapírral)
A második réteghez a zselatint kb. fél dl vízben feloldjuk, melegítjük. A túrót villával jól összenyomjuk, hozzákeverjük a cukrokat, a tejszín kisebbik felét és a zselatint. A kekszes alapra kenjük.
A harmadik réteghez 8 dl tejjel keményre verjük a krémport (kb. 3 perc), és a túrós rétegre simítjuk. 
A negyedik réteghez a maradék tejszínhabba belekeverjük a fél dl vízben feloldott zselatint, majd a vaníliás krémen elterítjük. Megszórjuk reszelt csokival, és a hűtőben minimum 30 percig állni hagyjuk, csak utána szeleteljük.