Rakott bolognai penne tésztával

  • 2017.11.03.
  • 4

Szeretek egytálételeket készíteni. Rakott bolognait nagyon régen készítettem, nem is értem, miért, mert nagyon finom. Aki szereti a tésztákat, ezt is kedvelni fogja  

Hozzávalók:
500 g penne tészta
1 nagy doboz tejföl
3 tojás
80 dkg darált hús
140 g paradicsompüré
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors, piros paprika, oregánó, bazsalikom, Delikát
Ketchup
Sajt
A tésztát kifőzzük.  Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és a húst. Fehéredésig sütjük, majd fűszerezzük. Hozzákeverjük a paradicsompürét és a ketchupot (én ebből kb. 1d l teszek, illetve egy kis kanál cukrot is szoktam hozzáadni). A tejfölt összekeverem a felvert tojásokkal. A tésztát egy jénaiba öntjük, hozzáadjuk a húst és jól összekeverjük. Ráöntjük a tejfölös masszát, jól átforgatjuk az egészet. Tetejére sajtot reszelünk, és 180 fokon kb. 35 percig sütjük.