Sajtszószos csirkemell

  • 2017.08.08.
  • 0

Ez az étel nem úgy néz ki, mint ahogyan azt a nagykönyvben láttam, de az ízvilága szuper. Mivel sajtszószos, sűrűbb mártásnak kellene rajta lenni, de nincs:D Több hússal dolgoztam, mint az eredeti recept, így arányaiban növeltem a tej és a tejszín mennyiségét. Steak krumpli helyett tésztával tálaltam. Nagyon finom étel egyébként. 

Hozzávalók a húshoz:
1 kg csirkemell
só, bors, fokhagyma
3-4 evőkanál olaj
Szószhoz:
3 dl főzőtejszín (legközelebb csak 2.5-öt teszek)
3 dl tej (ebből is kicsivel kevesebbet)
20 dkg sajt (füstölt és sima vegyesen)
petrezselyem
só, bors

A csirkemellet befűszerezzük, majd kevés olajon megpirítjuk. 
egy lábasban odarakom a tejet melegedni, hozzáadom a lereszelt sajtokat és a tejszínt. Alacsony lángon folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. Fűszerezzük.  Hozzáadjuk a húst és sült burgonyával vagy tésztával kínáljuk. 
Visszagondolva én lehet ott hibáztam, hogy amikor hozzáadtam a húst, még pár percig tovább főztem vele….