Omlós csirke sült rizstésztával

  • 2017.07.10.
  • 2

Nem vagyok odáig az ázsiai konyháért, de férjecske észrevette ezt az ételt az egyik újságban, és kérte, hogy készítsem el neki. Örültem, mert legalább megoldódott két napra a mit főzzek kérdés. Én csak a húst kóstoltam, de neki nagyon ízlett az egész, úgy ahogy van. Aki szereti az ilyen jellegű ételeket, az készítse el mindenképp

Húshoz:
4 tojásfehérje
3 evőkanál kukoricakeményítő (vagy sima liszt)
fél csomga sütőpor
só, bors
1 kg csirkemell
olaj
Köret:
30 dkg rizstészta
2 szál sárgarépa
1 kisebb cukkini
25 dkg koktélparadicsom
2-3 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál fehér szezámmag (én kihagytam)

A bundához felverjük a tojásfehérjéket, nem kell kemény habot készíteni, inkább krémes állagú legyen. Belekeverjük a keményítőt, a sütőport és 1 kávéskanál sót, csipet borsot. A húsokat ujjnyi szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd megforgatjuk a tojásban. Forró olajba tesszük úgy, hogy a szeletek sütés közben ne érjenek össze. Oldalanként 2-3 percig sütjük őket. 
A rizstésztát a csomagoláson leírtak alapján elkészítjük. A zöldségeket megmossuk, a répát, cukkinit meghámozzuk, felaprítjuk, a paradicsomot félbevágjuk, majd wokban pirítani kezdjük 2 evőkanál olajon. Mikor megpuhultak, a leszűrt tésztát hozzákeverjük, hozzáadjuk a szójaszószt, pár perc alatt összesütjük.