Almás-mákos kocka

  • 2017.05.03.
  • 4

Mostanában krémesebb sütiket szeretek csinálni. Volt itthon almám, így tudatosan ilyen irányban keresgéltem. A megoldást végül a Csábító házi sütemények 8. részében találtam Nagyon finom süti, az alma és a mák kitűnő párosítás. Az érzés, mikor anyukád elkéri a receptet, felbecsülhetetlen

Hozzávalók:
6 tojás
10 dkg őrölt mák (nekem 15 dkg volt,  mindet beletettem)
3  evőkanál liszt
10 dkg cukor
1 mk szódabikarbóna
1 ek. olaj
Krémhez:
3 dl tej
1 cs. vaníliás pudingpor
15 dkg cukor
15 dkg margarin
2 alma
1 mk. fahéj 
Tetejére:
10 dkg csokoládé
1 ek. olaj

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját összekeverjük a cukorral és az olajjal. Hozzákeverjük a mákot, lisztet, szódabikarbónát. A fehérjét kemény habbá felverjük, kis adagokban a masszába forgatjuk, azután sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe egyengetjük (én a 20×25-ös tepsimet használtam). Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni. Közben a pudingport kevés tejjel simára keverjük, majd a többi tejet is hozzáadjuk, sűrűre főzzükm azután kihűtjük. Hozzákeverjük a porcukorral habosra kevert margarint. Az almát meghámozzuk, kettévágjuk, magházát kiszedjük, nagylyukú reszelőn lereszeljük, megszórjuk fahéjjal és a pudingba forgatjuk. Az almás krémet a mákos tésztára kenjük. A csokit kis darabokra törjük, az olajjal vízgőz felett állandóan kevergetve megolvasztjuk és egyenletesen a sütemény tetejére simítjuk. 1-2 órára hűtőbe tesszük. 
Pici minikertem