Pávaszem

  • 2017.01.22.
  • 6

Rengeteg  sütit kipróbáltam már, mégis néha jó olyat készíteni, amit már nagyon régen sütöttem. Nézegettem a régi képeket, és megakadt a szemem a pávaszemen Egy ilyen egyszerű és finom sütinek nagyon rossz fotója volt, ezért újra megsütöttem, és próbáltam egy sokkal előnyösebb, mások számára is “kedvcsináló” fotót készíteni. A közölt mennyiség 2 őzgerincformára elegendő, én most feleztem, csak egy adagot készítettem. 

4 tojás30 dkg porcukor25 dkg margarin2 dl tejföl30 dkg liszt1 cs. sütőpor1-1 cs. vaníliás- puncsízű puding (nekem most nem volt itthon puncspuding, így a rózsasszín árnyalatot tuttifrutti ízű pudinggal készítettem, ezzel is nagyon finom)2 ek. kakaó

A tojást a cukorral és a margarinnal habosra keverem. Apránként hozzáadom a tejfölt és a sütőporral elkevert lisztet, majd 3 tálba elosztjuk. Az elsőbe a vaníliás pudingport, a másodikba a puncsízű/tuttifrutti pudingport, a harmadikba pedig kakaóport keverek. Margarinnal vékonyan kikenek 2 őzgerincformát. Elsőnek a vaníliás masszát osztjuk ketté, erre következik a kakaós massza, végül a puncsos. Előmelegített sütőben kb. 200 fokon 25-30 percig sütjük.