Gyümölcsös tejfölös sütemény

  • 2017.01.03.
  • 6

Eredetileg meggyel szoktam készíteni, de most nem volt itthon, csak egy vegyes gyümölcskonzervem, így most azzal készült. A piskótába most tettem egy kis kakaót is, hogy a világos gyümölcsök érvényesüljenek. Tészta:2 tojás2 dl tej12,5 dkg puha vaj12 dkg cukor25 dkg liszt1/2 sütőporcsipet sóTöltelék:1 gyümölcskonzerva tetejére:4 dl tejföl2 tojás8 dkg cukorvaníliás cukor (ha túl édesnek találjuk, elhagyható. most én sem tettem bele)A sütőt előmelegítjük 180 fokra Egy közepes tepsit (kb. 20×30 cm) kibélelünk sütőpapírral. A tészta hozzávalóit összekeverjük. A kibélelt tepsibe öntjük, rászórjuk a gyümölcsöket. A tetejére valókat szintén összekeverjük, ráöntjük a gyümölcsre, majd készre sütjük. Kb. 40 perc.